Vážení hosté, vítáme Vás na stránkách Hospůdky U Gurmána !
Dovolte nám pár slov na úvod.
Myšlenkou naší Hospůdky je,
vařit jídla tak, jak je znáte od svých babiček .
Srdcem naší Hospůdky je kuchyně, ve které připravujeme veškerá jídla s velkou pečlivostí.
Klademe důraz především na čerstvost a kvalitu jídel bez chemických přísad a koncentrátů. Základním kořením v naší kuchyni je sůl a pepř. To, co určuje rozdíl mezi dobrým a výjimečným jídlem je VÝVAR. V naší kuchyni připravujeme vývar z čerstvých kostí, který se vyváří několik hodin. Je základem ke kvalitním polévkám a omáčkám.
Důležité jsou také suroviny. Ty základní, které zpracováváme, odebíráme zásadně od místních regionálních firem. Například maso z Řeznictví Kratochvíl z Kamenice u Jihlavy, mouku od pana Františka Křepely z Mlýna Střížov, brambory od místních pěstitelů…
A jelikož k dobrému jídlu patří i skvělé víno, nabízíme Vám
jedinečná vína s originálním původem a vlastním rukopisem
vinaře pana Jana Hempla z Rodinného vinařství HEMPL z Bořetic.
Veškerá vína jsou vyráběna velice šetrným způsobem, mají svůj specifický
a nenapodobitelný charakter, díky kterému obdržela mnohá prestižní ocenění.
Čepujeme pivo z Jihlavského pivovaru 11° Ježka, který se pyšní titulem NEJLEPŠÍ JEDENÁCTKA roku 2011 a 2012 v ČR! A jelikož je pro nás kvalitní pivo stejně důležité jako dobré jídlo, staráme se o něj jako o kojeneckou vodu. Doufáme, že Vám přinese radost v každém doušku.
A jedna perlička na závěr. Víte, které 11° pivo se jako první uvařilo v České republice? Přece Jihlavský Ježek !